ماهی سنگسر کتابی شکل بوده، پوستش نقرهای رنگ که گاهی به سرخی میزنه. فلسهای درشت و استخوان زیادی دارد پشت سر این ماهی مثل سنگ سفت هست. شکم و پهلو هم فلس درشتی داره.
محل زندگی این ماهی در اقیانوس اطلس، خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند و استرالیا و دریای اندونزی و دریای زرد و اقیانوس آرام و خلیج عدن هست.
ماهی سنگسر و ماهی صبیتی به هم خیلی شبیه هستند.
دهان کوچک و قابل ارتجاعی داره و دندانهای آروارهای نوک تیز داره و ماهی گرمسیری محسوب میشه. تو عمق بالای ۱۵ متر به صورت گلهای و گاهی تکی زندگی میکنه.
از سختپوستان مثل میگو، اسکوئید، ماهی مرکب و ساردین تغذیه میکنه.
با خرید و مصرف ماهی سنگسر تازه از بسیاری از بیماریها پیشگیری کنید و مواد مورد نیاز بدن رو از آبزیان دریافت کنید.
خواص
این ماهی سنگسر چه خاصیتی داره؟
از لحاظ پروتئین غنی هست و هضم و جذب براحتی صورت میگیره.
این ماهی در بین مردم جنوب خیلی پرطرفداره.
گوشت این ماهی منبع آهن هست و باعث خونسازی و بدن رو در مقابل باکتریها مقاوم میکنه.
یکسری خواص دیگه هم داره که ببینید علاقه بیشتری به این ماهی پیدا میکنید.
- پوست، مو، ناخن سلامت و شاداب
- برای تقویت و جلوگیری از پوکی استخوان
- پاکسازی عروق و کاهشدهنده کلسترول خون
- از سکته قلبی و بیماری قلبی جلوگیری میکنه و مفید برای بیماران قلبی
- پیشگیری از فقر آهن یا کم خونی
طبع غذایی
این ماهی طبعش سرد هست و همزمان با ماست و ترشی استفاده نکنید.
روشهای طبخ
بافت ویژه سنگسر باعث میشه برای قلیه ماهی انتخاب خوبی باشه و خرد نشه در خورشت.
ماهی رد به صورت کامل با تیغ میانی طبخ بشود، چون تیغ ماهی باعث حفظ طعم واقعی ماهی میشود و از خشک شدن گوشت ماهی جلوگیری میکند.
ارزش غذایی ماهی سنگسر
ترکیبات تقریبی 100 گرم ماهی سنگسر تازه
- انرژی: 84 کیلو کالری
- پروتئین: 19.5 گرم
- چربی: 0.4 گرم
- کربوهیدرات: 0.5 گرم
- کلسیم: 23 میلی گرم
- فسفر: 219 میلی گرم
- آهن: 0.7 میلی گرم
- پتاسیم: 460 میلی گرم